Opgekropte emoties – pas op voor een burn-out!

Gepubliceerd op 19 december 2018 om 19:01

Heel vaak gaat het leven met een rotgang. Er gebeurt van alles en je gaat maar door. Er is geen tijd om stil te staan. Dus als iets tegenzit, of als je ergens verdriet van hebt dan stop je het weg. Elke keer als je er aan denkt, zeg je tegen jezelf “kom op, niet zeuren gewoon doorgaan” of “doe niet zo gek, ik zou me zo niet moeten voelen” of “die ander verdient het niet dat ik me zo voel”.

 

 

Wat er gebeurt als je dit keer op keer doet, is dat je blokkades creëert. De energie die je vasthoudt blijft in je lichaam zitten. Je verwerkt dingen niet. Die blokkades worden op een gegeven moment zo groot, dat je uitbarstingen krijgt, of nog erger een burn-out. Je lichaam en geest gaan op slot als een bescherming om dingen te verwerken. Het zegt letterlijk tot hier en niet verder.

 

Wat kan je doen om dit te voorkomen? Als je een emotie voelt zoals boosheid of verdriet, schenk er aandacht aan. Observeer het gevoel in je lichaam, luister naar wat je denkt, kijk naar de beelden die je ziet. Je hoeft het niet met je gedachtes op te lossen. Je hoeft alleen maar de ruimte geven en in het gevoel gaan zitten. Emoties willen gezien worden.

 

Je zal merken dat je snel opluchting ervaart, doordat het er mag zijn. Laat het doorstromen, zodat het niet vast in je lijf komt te zitten. De emoties lossen zich als het ware op. Als je jezelf hierin traint, zal je merken dat je een stuk beter met negatieve emoties kan omgaan en daarmee sneller weer in een positieve flow komt.


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.