Ontstaan en opheffen blokkades - laat het los!

 

De hele dag door komt er informatie door middel van energie binnen. Wanneer je te maken hebt met iemand die heel erg negatief of bijvoorbeeld boos, kwaad, pessimistisch is dan kan het zijn dat je het gevoel krijgt dat het je uitput. De energie van de ander raakt je, doet iets met je. Je kan daardoor moe worden of makkelijk meegaan in de energie van de ander.

 

De reden dat die energie jou raakt, het je vermoeit of je erin meegaat komt doordat het iets in jou aanraakt. Ergens in jouw leven is er in jou een blokkade ontstaan die er voor zorgt dat je door het gedrag van die ander getriggerd wordt. Vaak ontstaan deze blokkades door oordelen en verwachtingen die jij hebt, naar jezelf toe of naar anderen. Die oordelen en verwachtingen kan je meegekregen hebben vanuit je opvoeding, vanuit de maatschappij of door een eerdere ervaring. Door die blokkade kan de energie niet goed doorstromen waardoor jij je vermoeid gaat voelen en uit balans raakt. Daardoor ga je dan ook makkelijker mee in de energie van de ander.

 

Wanneer jij de blokkade in jou gaat opheffen, anders gaat kijken naar de ander en naar jezelf kan de energie weer gaan stromen. Door de reactie die het bij jou teweegbrengt te accepteren, er niet tegen te vechten en het er, zonder een oordeel aan te verbinden, te laten zijn kan je energie weer gaan doorstromen. Door in balans te komen, door de blokkades op te heffen zal je zien dat de andere geen energie meer ‘vreet’ maar dat de energie in jou blijft (door)stromen.