Een nieuwe start, hoe doe je dat?


Om te weten hoe je een nieuwe start kan maken, ga je eerst vaststellen wat die nieuwe start dan is. Voorbeelden zijn: een nieuwe relatie, een nieuwe baan, een nieuwe indeling van je leven of een nieuwe denkwijze. Maak het zo specifiek mogelijk.


Voor een succesvolle nieuwe start is dit van belang: Alles begint met jouw energie, wanneer je weet wie jij bent en hoe jij voelt is het makkelijker om jouw innerlijke stem te horen. Jouw innerlijke stem trekt zich niets aan van oordelen en verwachtingen, maar laat jou diep van binnen weten wat je voelt en wilt. Meditaite is een krachtige manier om te leren luisteren naar jouw innerlijke stem.


Zorg dat je keuzes maakt vanuit rust en overzicht. Vaak leidt een situatie waar je niet zelf voor gekozen hebt tot een verandering en nieuwe start. Juist dan is het belangrijk om stil te staan, je bewust te worden en een stukje zelfreflectie te doen. Om balans te creëren is accepteren van het verleden cruciaal. Het verleden kan je niet veranderen. Laat dat zijn voor wat het is en maak andere keuzes in de toekomst.


Wanneer je doet wat je deed, krijg je wat je had! Om iets anders te krijgen zal je oude verwachtingen en oordelen los moeten laten. Wanneer je vanuit angst keuzes maakt, bang bent om weer te krijgen wat je niet meer wil, is dat precies wat je krijgt omdat dat is wat je uitstraalt. Focus je dus op wat je wil.

 

Zonder actie kom je nergens. Stel doelen, maak een stappenplan voor jezelf en pak door. Geloof dat je dit doel kan behalen. Wanneer jouw energie dat gaat uitstralen ontstaan er mogelijkheden en kansen. Deze komen niet altijd zoals je ze verwacht dus blijf je bewust en sta open voor de mogelijkheden die voorbij komen.

 

Deze punten zijn nauw met elkaar verbonden en zijn als geheel de basis voor een nieuw begin.


 In het kort: 

  • Leer te luisteren naar je innerlijke stem zodat je weet wat JIJ wil. 
  • Zorg voor balans en stabiliteit. 
  • Focus je op wat je wil, niet op wat je niet meer wil! 
  • Laat angsten, oordelen en verwachtingen los en denk in mogelijkheden. 
  • Wil je wat veranderen zal je altijd actie moeten ondernemen.
  • Denk positief, zie de nieuwe situatie voor je en heb vertrouwen, dat houdt je op koers en creëert kansen.

 

Ik hoop je nieuwe inzichten te hebben gegeven en wens je succes met jouw nieuw begin. Mocht je nog vragen hebben naar aanleiding van dit stukje, ik hoor en beantwoord ze graag.