Loslaten, HOE doe je dat?

 

De meesten van ons hebben het wel eens gehoord, je zit met een probleem of telkens terugkerende emotie en iedereen om je heen adviseert je om het los te laten. Best lastig als je geen idee hebt hoe je dat moet doen.

Als je dit leest, gefeliciteerd, je wil ermee aan de slag!

 

Dus, het grote geheim!

 

Hier onze tips:

 

1. Maak bewust de beslissing wat je wil loslaten.

Je wil wel loslaten, maar kennelijk heb je het nog niet gedaan. Dat komt omdat je ergens onbewust nog wil vasthouden aan het gevoel, bevestiging wil dat het oké is wat je voelt of je wil jouw gelijk halen bij de ander. Zo kan je nooit loslaten, want alleen jij kan de stap maken. De ander zal nooit eigenaar zijn van jouw gevoel en het verleden kan je niet veranderen. Daarom;

 

2. Neem je eigen verantwoordelijkheid

Wacht niet op een verontschuldiging of excuus van de ander of jezelf de vraag blijven stellen waarom je dit is overkomen, dus blijf niet hangen in het verleden maar pak het aan. De enige die jouw gevoel kan veranderen ben jijzelf. Als je blijft kijken naar de ander of het verleden, zal je niet kunnen loslaten en vergroten je gevoelens, want je vecht er tegen. Daarom;

 

3. Stop met vechten en accepteer je gevoelens

Je kan wat gebeurd is niet veranderen. Ga op zoek naar wat het precies met je doet, laat de emotie toe en kijk er met liefde naar. Schijn er een lichtje op door te zeggen tegen jezelf dat het oké is, dat je negatieve gevoelens er mogen zijn. Doe dit net zo lang totdat ze wegebben. Wees niet bang als de emotie in eerste instantie heftiger wordt, dat kan erbij horen. Je zal merken dat als je dit een periode regelmatig doet, je echt kan LOSLATEN!

 

Wil je hier mee echt aan de slag?

Ik heb hier nog visueel getekend hoe blokkades ontstaan. Daarnaast geven we de Workshop Loslaten waar ik dit verder uitleggen.


Is het te ver of lees je liever informatie?