The secret: Van gedachten naar realiteit

 

Heel veel mensen hebben “The Secret” film, over de wet van aantrekkingskracht gezien of het boek gelezen. Voor Nederlanders is het vaak te Amerikaans. De strekking die de meeste eruit halen is “Bedenk wat je wil en je krijgt het”.

Vaak horen we de opmerking:
  “Ik wens al jaren dat ik de loterij win”. Alhoewel een deel van het principe klopt, is het zo dat als je het zelf niet gelooft of voelt, het zich nooit kan manifesteren. De grote vraag van veel mensen is:
 

“Hoe dan?” Hier een aantal stappen:

 

1. Accepteer waar je nu staat. Als je ontevreden bent met de huidige situatie, is het lastiger om vooruit te gaan. Als je kan omarmen/accepteren waar je bent, is het ook makkelijker om een nieuwe toekomst te creëren.

 

2. Ga gericht bedenken en noteren wat je graag wilt. Hoe concreter, hoe beter. Wat is jouw gewenste droom? Wat laat je goed voelen? Heb je al een specifiek idee? Hoe ziet dat er dan uit? Beschrijf het dan zo helder mogelijk met alle details die je maar kan bedenken. Alleen zeggen “Ja, ik zou wel iets creatiefs willen doen” bijv. is veel te vaag. Mocht je in deze fase zitten, ga dan kijken "wat wil ik dan precies". Ga afstrepen wat je niet wil en krijg zo inzicht wat je wel wilt. Ga er rustig voor zitten. Het op papier zetten werkt meestal het beste of maak een mood board.

 

3. Maak een actie plan. De volgende stap is echt gericht gaan kijken welke stappen je kan ondernemen. Welke skills mis je nog? Wat moet je doen om daar te komen? Met welke mensen moet je in contact komen? Binnen welke tijd wil je het bereiken? Het hele Internet staat vol met mensen die je voor zijn gegaan. Ga op onderzoek uit en formuleer je plan.

 

4. Ga visualiseren. Waar droom je van? Wat ga je doen? Hoe gaat het leven eruit zien? Hoe voel jij je als je dit bereikt hebt? Hoe ziet het eruit? Probeer zo goed mogelijk voor je te zien en te doorvoelen. Jouw gevoel is zesduizend maal sterker dan je gedachten en dus de trilling die je uitstraalt ook.
 

Op het moment dat je deze stappen neemt, straal je uit wat je wilt. Zo kan het universum met jou gaan meebewegen. Wat je zaait, oogst je en zo werkt dit ook. Je gaat letterlijk dingen aantrekken omdat je als het ware signalen uitstuurt. Je zal merken dat daardoor kansen ontstaan die je helpen om jouw droom te bereiken. Je hoeft het niet alleen op eigen kracht te doen. Wel moet je uiteraard nog de kansen zien en nemen als ze voorbij komen. Zonder actie gebeurt er natuurlijk niets.

Zo kan je van gedachten en gevoelens realiteit maken.
 

Waar wacht je op?


Heb je hulp nodig en wil je samen met ons door deze stappen gaan?

KOM NAAR ÉÉN VAN DE MEETINGS